Att få ett besked om bilens värdeminskning

Skulle du vilja veta besked om värdeminskning bil när det gäller ditt begagnade fordon? På Internet finns det aktörer som kan hjälpa dig att räkna ut vilket värde som din bil har. Det enda som du behöver göra är att fylla i bilens registreringsnummer, kaross, hur gamman bilen är, antal körda kilometer, dina personuppgifter och sedan be hemsidan att räkna ut resultatet.

Inom 24 timmar kommer du därefter att få ett sms tillsänt till din angivna mobiltelefon med beräkningen som anger värdeminskningen på din bil. Du kommer dessutom att få ett e-postmeddelande som innehåller en vägledning, ett bedömningscertifikat, ett köp- och säljavtal som kan användas i samband med dessa aktioner mellan privatpersoner, tillsammans med en checklista som tipsar dig om vad du bör känna till om du skall handla med en begagnad bil. I samma e-postmeddelande bifogas en faktura som skall betala värderingen. Du kan även välja att få värderingen tillsänd till dig med den reguljära posten.

Hur utförs värderingen på bilar?

När du vill sälja din begagnade bil bör du först få en värdering utförd som bekräftar värdeminskningen på bilen så att du vet hur mycket du skall ta betalt för den eller eventuellt annonserar försäljningen på nätet. Priset som du kan ta för din begagnade bil är beroende av bilens årgång, det antal kilometer som bilen har körts, bilens skick samt vilka likvärdiga bilar som finns ute för försäljning på marknaden. Stora skillnader kan förekomma hos bilförhandlare, vilket avgör hur mycket bilen kan säljas för.

Förhandlare vill ofta erbjuda ett lägre pris än vad bilen verkligen är värd för att denne skall kunna göra en god affär. Därför rekommenderas du att sälja bilen privat. Det är viktigt att du får tillsänt ett dokument som bekräftar värdet på din värdering så att du kan visa upp detta inför din eventuella köpare. Värderingen gäller som jämförelse på den aktuella bilmarknaden och är baserad på de uppgifter som du har angivit på hemsidan.